środa, 8 lipca 2015
Sezon na wiśnie uważam za otwarty :) Dzisiaj proponuję konfiturę z wiśni : Składniki: 1 kg wiśni bez pestek ,1 szklanka cukru, 4 łyżki mąki ziemniaczanej . PRZYGOTOWANIE : Wiśnie zalewamy 2 szklankami wody, dodajemy cukier i doprowadzamy do wrzenia. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z odrobiną wody i wlewamy do wrzącego syropu.Mieszamy i zdejmujemy z ognia gdy zacznie gęstnieć.Gorące wiśnie przekładamy do słoików, ja czekam aż się przestudza wtedy zakręcam słoiki i zagotowuje około 20 minut. Uwielbiam tą konfiturę , zimą kupuje do niej jogurt naturalny i dzięki temu mam własny wieloowocowy jogurt. Wieloowocowy bo przepis ten daje wiele możliwości , dzięki niemu powstają konfitury z czarnej porzeczki , truskawek , malin , jeżyn , z wszystkich możliwych owoców jakie mam pod ręką.Polecam :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz